by TROGLO VILLAGE ORIGINE on November 8th, 2018

Een huis kopen in je eigen land kan al moeilijk genoeg zijn, maar als het gaat om aankopen in Frankrijk kan het echt lastig worden. Hier zijn zes tips van ervaringsdeskundigen!
 


​Zoek en kijk in de winter


Zoals iedereen weet is Frankrijk een prachtig land en het is niet verwonderlijk dat dit vooral in de zomer het geval is.
Daarom is het essentieel om in het midden van de winter naar het gebied te gaan waar je overweegt om te kopen, vooral als dit in de campagne is.

Dit is niet alleen een kwestie van een goed beeld krijgen van het klimaat, maar ook om te zien welke winkels, bars en restaurants het hele jaar open blijven, en te ervaren hoeveel van het gebied wordt ingenomen door vakantiehuizen, en in de winter ook daadwerkelijk bewoond wordt.

Het is misschien goed om te weten of je buren hebt tijdens de koude, donkere maanden.

Spreek eerst met een advocaat

Voordat je je huis in Nederland of België op de markt zet en je tickets voor het Franse platteland boekt, zou je eerst een advocaat moeten spreken die je kan adviseren over de regels voor buitenlanders die onroerend goed in Frankrijk kopen. Het is een goede manier om onaangename verrassingen onderweg te voorkomen.

Laat je niet misleiden door de lage prijzen

Vergeet niet dat als een prijs te mooi lijkt om waar te zijn, dat waarschijnlijk ook zo is.

Hoewel het vaak kan lijken dat je veel voor je geld krijgt in Frankrijk, moet je er rekening mee houden dat de exploitatiekosten hoog kunnen zijn, met belastingen, onderhoudskosten en verwarmingskosten die waarschijnlijk heel wat geld opslokken. Om nog maar te zwijgen over de kosten van de werkzaamheden die nog moeten worden uitgevoerd.

Onthoud dat er geen regel bestaat om de agent of eigenaar te vragen wat de exploitatiekosten van het huis daadwerkelijk zijn.

Wees voorzichtig met het aankopen van grote renovatieprojecten

Zelfs kleine projecten kunnen een vermogen kosten, dus denk goed na voordat je je droom achterna jaagt, tenzij je de tijd en het geld hebt om er een mooi huis van te maken.

Hoewel er zeker een aantal positieve verhalen zijn te vertellen over het renoveren van prachtige oude huizen op het Franse platteland, zijn er ook veel horrorverhalen.

Het is belangrijk om te overwegen of je waarschijnlijk je geld terugverdient aan de renovatie als je het huis verkoopt en onthoud dat verkopen lang kan duren, veel langer dan je zou willen.
Met dat in gedachten is het belangrijk om ervoor te zorgen dat je genoeg geld hebt om het huis leefbaar/verkoopbaar te maken zonder failliet te gaan.

Denk eerst aan huren!
 
Als je niet precies weet waar in Frankrijk je wilt wonen of wat voor soort huis je wilt kopen, waarom dan niet eerst huren?

Op deze manier kan je een idee krijgen van de manier van leven daar en de reistijden, het weer, verschillende plekken en winkels onderzoeken, zonder financieel risico te lopen. Door langzaam te wennen, krijg je de tijd om je prioriteiten uit te werken voordat je een aankoop doet.

Het kan ook zo zijn dat je, door vertrouwd te raken met een stad en de mensen die er wonen, zult ontdekken dat er huizen te koop zijn zonder tussenkomst van een makelaar.

Zoek online! 

Gebruik Google Maps en Street View (indien mogelijk) om vanuit je huiskamer in Nederland of België de beste indruk te krijgen van de objecten waarin je bent geïnteresseerd. Op die manier kan je voorkomen dat je kostbare tijd verspilt aan huizen die het toch niet zouden worden.

by [email protected] (Agnès Zamboni) on Thursday July 09, 2020

Ces maisons alternatives et iconiques utilisent la technologie du béton des années 1960 à 1980 pour offrir une géométrie nouvelle. Sujets d’étude, elles mettent en œuvre des idées écologiques.
by [email protected] (Michel Balic) on Friday July 03, 2020

Pour réaliser une déco originale dans la salle de bains, nous avons opté pour la pose de films adhésifs qui seront posés sur la porte vitrée de la douche lors d’un pas à pas en 11 étapes illustrées.
by [email protected] (Agnès Zamboni) on Sunday June 28, 2020

Inspiré par le jeu vidéo Tetris, un meuble de rangement coloré a offert une seconde vie à un banal espace encombré. Une création ludique signée de l’architecte d’intérieur et designer Xavier Gainard.
by [email protected] (Agnès Zamboni) on Monday June 22, 2020

Cette maison cachée et préservée est l’œuvre de l’architecte André Lefèvre-Devaux qui l’a conçue dans les années 1970. Restaurée, il y a dit 10 ans, la villa affiche un art de vivre d’aujourd’hui.
by [email protected] (Michel Balic) on Tuesday June 16, 2020

La marque La Chaise à Guy injecte une bonne dose de fantaisie dans les incontournables transats de jardin et de plage, à coup de belles images et de photographies. Les tissus unis tout tristounets peu
by [email protected] (Laurence Wichegrod) on Thursday June 11, 2020

Histoire du monde végétal et des plantes voyageuses au château de la Roche-Guyon.
by [email protected] (Michel Balic) on Sunday June 07, 2020

Vous recherchez une hygiène parfaite de vos sols mais sans produit chimique, car vous faites attention à votre santé et à celle de votre petite famille !? Vous avez bien raison !
by [email protected] (Agnès Zamboni) on Tuesday June 02, 2020

Fondée en 1872, cette maison d’excellence propose 30 000 modèles pour habiller vos portes et vos fenêtres. Plongée dans sa belle histoire des styles.
by [email protected] (Michel Balic) on Tuesday May 26, 2020

A l’heure où la Cuisine est devenue un Art, le billot est devenu aussi indispensable aux particuliers qu’il l’est pour le cuisinier professionnel.