HOE GROOT ZIJN DE KAVELS EN WAT KOSTEN DE KAVELS?


De kosten voor de aankoop van een kavel variëren al naargelang de grootte en ligging van 49.000 tot 69.000 € all-in. De kavels zijn reeds voorzien van een volledige infrastructuur. Dat houdt in dat het recht van bouwen al is verkregen, de bouwplekken zijn uitgegraven, de toegang is aangelegd en alle leidingsystemen (water, elektriciteit, telefoon, afval- en regenwater) gereed zijn. Na bezichtiging van de bouwlocatie kunt u uw keuze voor een kavel maken. Vervolgens wordt de koop van de kavel vastgelegd bij de notaris. En tegelijkertijd worden er bindende afspraken gemaakt betreffende het bouwproces. Binnen de vastgestelde architectenfee zitten 2 consulten.

Het definitieve ontwerp van het huis wordt vervolgens naar een Frans architectenkantoor gestuurd om een bouwvergunning aan te vragen. Eigenlijk nog maar een formaliteit. Het plan gaat ook nog naar een ingenieursbureau om het door te laten lichten op de energie-eisen zoals die in Brussel zijn vastgelegd. Als het sein op groen staat zal Han van Geest in samenwerking met het Franse architectenkantoor ter plekke de bouw coördineren. De betaling van het huis geschiedt in etappes naar gelang de bouw vordert.
Kavel Oppervlakte in m2 Prijs in €

1 3225                      59.000 
2 3141                     59.000  
3 4438                      59.000  
4 3975                      69.000  
5 4146                     69.000 
6 7104                     69.000  
7 2485                      59.000 
8 2936                      49.000  
9 2192                      49.000  
10 3341                      59.000  
11 4603                      49.000
 • KAVEL 1 -> expo volledig op oost / alle types van huizen mogelijk / ongeveer 2000 m² iets hoger gelegen vlak weiland aan westkant. Ideaal voor groentetuin, vijver, fruitboomgaard, etc.
 • KAVEL 2 -> VERKOCHT.
 • KAVEL 3 -> VERKOCHT.
 • KAVEL 4 -> VERKOCHT.
 • KAVEL 5 -> VERKOCHT.
 • KAVEL 6 -> de grootste kavel en met veel vrijheid / superexpo naar zuid en alle huizen mogelijk / veel tuin voor ‘ wilde natuur’ beleving.
 • KAVEL 7 -> Reeds uitgewerkte bouwtekening, klik hier voor meer info.
 • KAVEL 8 -> gelijk met 9 en 10 maar iets lager dan 1 t/m 7 / vrij uitzicht richting Oost en Zuid / gelijke mogelijkheden als 7.
 • KAVEL 9 -> idem als voor 8.
 • KAVEL 10 -> ligt aan het eind van toegangsweggetje naar 8, 9 en 10 tegen bosrand ( op Noord ) aan / optimale vrijheid / qua mogelijkheden → ‘sans limite’ .
 • KAVEL 11 -> aparte kavel door expo 100 % op noord en minder oost / uitzicht over bos richting Noord over de glooiende campagne. Geen spot voor veel zonbeleving, wel voor midden in de natuur wonen / super voor grote vijver grenzend aan huis en terras.
De prijs is in euro’s en inclusief BTW ( TVA ) en aankoopkosten voor de complete kavel inclusief de volledige infrastructuur.
 

WAT ZIJN DE JAARLIJKSE KOSTEN VAN DE “COPROPRIÉTÉ” PER EIGENAAR?

De kosten van het gemeenschappelijk eigendom zijn relatief laag.

Er is wat onroerend goedbelasting ( taxe foncière ) van het gemeenschappelijk eigendom evenals een verzekering daarvoor.
Daarnaast zijn er wat administratiekosten voor het runnen van een eigenarenvereniging.
Voorts hebben we een gemeenschappelijk vuilwatersysteem wat door een officiële instantie één maal in de 3 jaar wordt gecontroleerd. Daarnaast moet de septic tank ook, naar gelang gebruik, geleegd worden, en vragen de andere onderdelen van het systeem mogelijk op termijn ook een stukje onderhoud. Jaarlijks schatten wij de kosten in op ongeveer 300 €
En dan is de belangrijkste post het onderhoud van het collectieve groen. Dit zal met een juiste regelmaat en volledige arbeid door derden ongeveer op een kleine 2000 € per jaar uitkomen. 

Alles bij elkaar dus een kleine 3000 € wat per kavel neerkomt op een bedrag van rond de 250 € per jaar!


PRIJZEN VAN DE HUIZEN

Prijzen onder voorbehoud
Deze prijzen zijn dus all-in voor de bouw van het huis en het afwerken van
de kavel na het bouwproces.

De aankoop van de kavel is dus niet in dit bedrag opgesloten.

U kunt wel de bouwkosten omlaag brengen door bepaalde elementen (bijv.
binnenmuren) te schrappen en/of door bepaalde onderdelen zelf uit voeren.
Voorbeelden hiervan zijn: leveren/plaatsen van sanitair, keuken/schilderwerk/terras leggen.