​INFORMATIEF


​Troglo Village Origine is een modern, kleinschalig, ecologisch nieuwbouwproject voor de rustzoeker. In het charmante dorp Perpezac le Blanc, gelegen in het ongerepte departement Corrèze in het zonnige zuidwesten van Frankrijk, liggen 11 kavels klaar om bebouwd te worden op een heuvelachtig terrein van maar liefst 5 hectare.
De onder architectuur te bouwen vrijstaande woningen, geschikt voor permanente bewoning of als vakantiehuis, voldoen aan alle eisen van duurzaamheid, zijn streekeigen, onderhoudsarm en worden van alle gemakken voorzien.


De kavels zijn afwisselend hellend en vlak en variëren van 2200 tot 6800m2 . Ze zijn zo gesitueerd dat u een vrij uitzicht behoudt. De natuurbeleving staat centraal.
Omdat ze zo ruim zijn wordt uw privacy gewaarborgd en is er volop mogelijkheid uw eigen zwembad aan te leggen.
Het uiterlijk van de woningen is geïnspireerd op de vele ‘granges’ die je daar op het platteland aantreft. Ruraal, maar in een modern en strak design.
Voor wat betreft de buitenkant wordt met drie soorten materiaal gewerkt: hout, stuc en glas. In welke variatie en kleuren bepaalt u zelf. Ook de grootte en de soort van afwerking, basic of met meer luxe, kunnen naar eigen wens worden vormgegeven.
Het uitgangspunt is een loft, die uitgebreid kan worden met verschillende extra compartimenten tot een domus en een villa: we noemen het ons bouwdoos-systeem – “the Dreamhouse Toolbox-R”.

Er is alle ruimte voor een individuele invulling. De één wil graag een overdekt terras, de ander een atelier of wijnkelder. Sauna, carport, hobbyruimte: alles kan. Onze architect denkt met u mee.
En als alle keuzes zijn gemaakt en de plannen vastliggen, zal Han van Geest ter plekke voor u de bouw coördineren in samenwerking met een Frans architectenbureau.

Han en zijn vrouw hebben vele jaren in Perpezac le Blanc gewoond, runden er een vakantiebedrijf met restaurant. Han had en heeft daarnaast een makelaardij en realiseerde al eerder een nieuwbouwcomplex. Hij kent de omgeving als geen ander en heeft in de loop der jaren allerlei contacten opgebouwd: u bent dus in vertrouwde handen.
Voor een waardevast huis is het van belang om te voldoen aan moderne ecologische eisen. Er wordt dan ook duurzaam en energiezuinig gebouwd. 
Denk aan hoogrendementsglas, keurmerkhout voor kozijnen, ramen en deuren, ventilatiesystemen met warmteterugwinning, thermostatische douchemengkranen, zonnepanelen (optioneel) en goede thermische isolatie voor een aangenaam en gezond woonklimaat. Uiteraard is de aansluiting voor uw elektrische auto en/of fiets niet vergeten.
Ieder huis heeft een eigen terras en gazon, maar wordt verder omgeven door een natuurtuin met veldbloemen, waarmee we bijen-, vlinder- en vogelpopulaties op peil houden.


​De Corrèze behoort tot de regio Nouvelle-Aquitaine en wordt geflankeerd door de Auvergne aan de ene kant en de Dordogne en Lot aan de andere kant. Het gebied ligt op de grens van Midden- en Zuid-Frankrijk, ongeveer 400 km onder Parijs en valt binnen één dag goed te bereizen.

Het heuvelachtige landschap is afwisselend en biedt kronkelende beekjes en rivieren, die zich door groene valleien banen, omzoomd door uitgestrekte bossen, akkers, weilanden en pittoreske dorpjes.
Het rijke historische verleden manifesteert zich in grotten met prehistorische tekeningen (Lascaux) en rotswoningen. Er zijn schilderachtige kastelen te bewonderen en overal op het platteland liggen charmante Middeleeuwse dorpjes verspreid, die vaak nog authentiek zijn gebleven.

Perpezac le Blanc heeft een 12-eeuws kerkje, een café en een bakker die zijn brood nog op authentieke wijze in een op hout gestookte oven bakt.


WERKWIJZE


​​Na nader overleg met Han van Geest en het opvragen van verdere informatie maakt u allereerst uw keuze uit de verschillende kavels. De grootte, de ligging, de mate van privacy,  en het contact met de natuur zijn daarbij van invloed en daarmee samenhangend de prijs. De kosten voor de aankoop van een kavel variëren al naargelang de grootte en ligging van € 49.000 tot € 69.000 all-in.
Het ligt voor de hand dat u eerst de plek en de kavel gaat bekijken met Han.

Vervolgens kiest u het type huis (een loft, domus of villa) en overlegt u met de Nederlandse architect welke indeling en extra’s u wilt en hoe u uw huis zowel binnen als buiten wilt vormgeven.
Ofwel in de basic uitvoering (afwerking ‘artiste’) of in de luxere variant (afwerking ‘royale’).
Uitgaande van een loft in de basic uitvoering komt u uit op een bedrag van ongeveer € 137.500,-  en een som van € 260.000,- wanneer u opteert voor een villa in de meest luxe afwerking. Daartussenin is alles mogelijk.


De koop van de kavel wordt vastgelegd bij de notaris en tegelijkertijd worden er bindende afspraken gemaakt betreffende het bouwproces. Inbegrepen bij de koop zijn twee consulten bij de Nederlandse architect om uw persoonlijke wensen door te nemen.
Het definitieve ontwerp van het huis wordt vervolgens naar een Frans architectenkantoor gestuurd om een bouwvergunning aan te vragen, dat is een formaliteit.
Het plan gaat ook nog naar een ingenieursbureau om het door te laten lichten op de energie-eisen zoals die in Brussel zijn vastgelegd en in Frankrijk bekend zijn onder de term RT-2012.
Als het sein op groen staat zal Han van Geest in samenwerking met het Franse architectenkantoor ter plekke de bouw coördineren. De betaling van het huis geschiedt in etappes naar gelang de bouw vordert.