PROCEDURE


Mocht uw interesse zijn gewekt voor het kopen van een ecologisch huis op Troglo Village Origine, dan kunt u contact opnemen met Han van Geest. In overleg bepaalt u een datum waarop er naar Frankrijk wordt afgereisd en u de locatie kunt bekijken en de sfeer kunt proeven van Perpezac en omgeving. Han heeft er vele jaren gewoond en kan u er van alles over vertellen.

Valt het geheel bij u in de smaak, dan dient allereerst de keuze voor uw kavel te worden gemaakt.
Wilt u er permanent wonen of wordt het een vakantiewoning, bent u een zonaanbidder of stelt u wat meer schaduw op prijs, mag het grondoppervlak gedeeltelijk hellend zijn of heeft u het liever vlak? Kortom; de mate van privacy, de grootte van de kavel, de ligging, het contact met de natuur en uiteraard uw budget zijn punten van overweging daarbij.
 
Als de keuze voor de kavel vaststaat (twee kavels zijn reeds gekocht) bekijkt u welk specifiek soort huis u op die plek wilt realiseren. Wordt het een vakantiewoning voor twee personen of een familieverblijf? Is een zwembad wenselijk, een atelier of gastenkamer, moet er een garage komen?
Als u uw gedachten daarover heeft bepaald, kunt u in overleg met de Nederlandse architect, Willem-Jan Droog uit Rotterdam, uw wensen doornemen en uw huis personaliseren.

We gaan uit van drie typen huizen als basis: een loft, domus of villa. In samenspraak met de architect bepaalt u welke indeling en extra’s u wilt en hoe u uw huis zowel binnen als buiten wilt vormgeven.
Ofwel in de basic uitvoering (afwerking ‘artiste’) of in de luxere variant (afwerking ‘royale’).

Meer informatie over de huizentypes:
Staat dat min of meer in grote lijnen naar tevredenheid vast dan dient allereerst de kavel te worden gekocht.

Er wordt in Frankrijk een voorlopig koopcontract getekend bij de notaris. Naar verwachting zal het ongeveer twee maanden in beslag nemen alvorens het definitieve koopcontract voor de kavel opgemaakt kan worden. In de tussentijd kunt u verder in gesprek met de architect en kunnen de bouwtekeningen worden afgemaakt.
 
Op het moment dat er een duidelijk plan is ontworpen met een gedetailleerd en door u geaccordeerd kostenplaatje wordt dit doorgestuurd naar een architectenbureau in Frankrijk. Het bureau dient het ontwerp samen met een aldaar opgesteld isolatierapport in voor de aanvraag voor een bouwvergunning.
IJs en weder dienende hebben we dan een paar maanden na de eerste stappen een te tekenen aankoopakte voor de kavel en een bouwvergunning voor het te bouwen huis. Vaak is de procedure dan zo dat een projectontwikkelaar/aannemer verantwoordelijk is voor de bouw en u de woning sleutelklaar krijgt opgeleverd, maar in Frankrijk worden daar o.i. onredelijke sommen aan verzekeringen voor gevraagd, dus die weg willen wij niet bewandelen.
 
In ons traject wordt u zelf de opdrachtgever, is de Franse architect verantwoordelijk voor de coördinatie van de bouw en zal Han optreden als intermediair.
Behalve het financiële voordeel levert het ook als extra’s op dat u, mocht u dat willen, een deel van de bouw zelf kunt realiseren. Als u uw eigen keuken wilt bouwen of zelf het schilderwerk wilt doen om zo het kostenplaatje te verlichten, dan is dat op deze manier mogelijk.
Uiteraard hoeft dat niet.

De bouw geschiedt in diverse fases waarvoor steeds een deelnota zal worden verstuurd.
Denk aan het maken van de bodemplaat, de ruwbouw (buitenmuren), het dak, de buitenafwerking (isolatie en gevelbouw), de binnenmuren, elektriciteit, ventilatie en verwarming, het sanitair, de keuken, afwerking van binnenwanden, schilderwerk, vloerafwerking, de toegangsweg, terras etc.
 
Steeds als er een fase is gerealiseerd, zullen de architect en Han dat ter plekke controleren, er een beschrijving en foto’s van maken en aan u opsturen. Daarna betaalt u zelf de nota aan de uitvoerder, maar steeds pas nadat het werk is geleverd en gecontroleerd.
 
Vanzelfsprekend worden er over deze vorm van samenwerking duidelijke afspraken gemaakt en krijgt u ook volledige zekerheid dat alle uitgevoerde werken 100% conform uitgevoerd zijn en dat dit is gedekt door tienjarige garanties.